Onze extra creatieve momenten 

Creatief denken, poezie, tekenen. Buiten je verwachtingen over jezelf aan iets totaal anders beginnen. Begin maar, dat is de oplossing.
   Sinds kort heb ik mezelf verrast met een tekentalent, het zat al verborgen onder mijn hoed. Dat wist ik niet  want ik probeerde maar wat.
  Zonder hoed gaat het nu stukken beter. Soms, om gemotiveerd te blijven, spring ik in op een `tussen project'. Gewoon om het `even wat anders' doen. 
Soms werken beide handen mee en dan creĆ«er ik een van de figuren in mijn verhaal, "Watalanta".  


De zespotige kruin. 
     "U lijkt op een eekhoorn, maar dan met zes poten". 
Het hoofd van de kruin kwam wat naar voren, zijn ogen schitterden vrolijk, "eekhoorn? Misschien lijken die wel 
op mij."  

En beelden maken in een kleine vorm. Gewoon om mij weer in de omgeving onder te dompelen als ik schrijf. Om maar niet te praten over motivatie. 
Als het maar niet tegen me gaat praten als ik met mijn vingers op het toetsenbord zit. ;-)

Een kruin, met een bontvelletje. Mijn verbeelding in 3D op mijn werkplek, misschien kan ik er meer van maken. Voor de trouwe lezers. Een stukje kleiner dan. 

Tekenen, pffff jawel, dat lukt ook. Als ik maar naar het oordeel van mijn hoofd luistert. Dat hoofd herkent alles, als het maar voldoet aan de eisen die het hoofd kent.  
* Neeen, Tiz het net niet..* 
Ik denk dat daarom het schetsen is uitgevonden. Een van de schetslijntjes is het goede lijntje. 

Dit is de laatste tekening. "Wie ben ik, hoe..."
Wat, als ik een boek lees. Heeft wat ik lees, ook invloed in het  leven in de buitenwereld??
    

Om de reizen te kunnen volgen vond ik dat er ook een landkaart bij hoorde. Het is wel een heel groot stuk papier geworden. Voorlopig ben ik er nog niet mee klaar. Maar het zover is het al een mooie kaart.